Häst & hund

Häst & hund

Listi har flyttat

StalldagbokPosted by Lotta 2016-01-16 16:36:11
Idag har Listi flyttat. Det blir tomt efter honom. En trevlig kille som var en dröm att ha i flocken och som vi kommer sakna mycket. Han kommer komma ut till salu och göra någon ny människa glad smiley
Lat 27 december

StalldagbokPosted by Lotta 2015-12-27 14:46:54
Stenhårt i backen och ca åtta minusgrader. Inte jättesugen på att sticka ut och skritta igen. Hittade nya utbildningsvideos av Haffi. Köpte dem med julrabatt i morse och har nu kollat igenom allihop.

"Filmerna vänder sig inte till elitryttaren utan till oss fritidsryttare som gärna är med på en tävling då och då."

Jag bör alltså vara spot on mitt i målgruppen. Och jag känner faktiskt hur inspirationen smyger sig på igen. Speciellt efter filmen med Sigvaldi som gav flashbacks till lektioner med Magnús och andra. Nu blir det mer jobb från marken igen. Och inte bara i skritt. Det kan man göra fast det är hårt ute.Hästarnas julklapp

StalldagbokPosted by Lotta 2015-12-24 10:37:35
Kvällen före julafton fick hästarna sin julklapp när Danne kom och masserade alla tre. Första gången Adde fick massage och han tyckte att det var så jädra skönt. Tony fick ryggen justerad på samma gång...Konstigt väder

StalldagbokPosted by Lotta 2015-12-10 05:48:53
Det är konstigt väder nu. Varierar mellan noll grader och typ sju plus. Och det är bara 14 dagar till Jul. På tisdagen blev det en hel del pyssel i stallet. Hästarna har bara haft traktbrodd och Tony lyckades skruva i tåbrodd på båda trots väldigt slitna broddhål. Det tog sin lilla tid, men väldigt skönt då det märkts framförallt på Tritill att han behöver det.


Första tappskon

StalldagbokPosted by Lotta 2015-11-15 08:04:04
Första tappskon påslagen efter kursen. Claes kom förbi och bytte till lite högre sömtag på insidan, men annars med beröm godkänt för att vara första gången. Det är såklart Tony som fixat. smiley Jag kommer liksom inte fram... Skon var borta också så denna är tillpassad efter bästa förmåga. Måste nog skaffa ett städ med hål i så det går att forma skon bättre, då det kanske blev lite mycket utlägg.


Ny kille i flocken

StalldagbokPosted by Lotta 2015-11-11 19:07:02
Det är numera fyra hästar i flocken sedan Listi flyttade in för en och en halv månad sedan. Han är en otroligt trevlig kille och det är härligt med en flock på fyra hästar som går så bra ihop.
En bild från dagen då Listi flyttade in. Lite tjafs i början och här ser dom ju helt normala ut...
Och nu. En flock som täcker varandras rygg smileyTävlingsseminarium i Södertälje

StalldagbokPosted by Lotta 2015-11-08 14:33:28
Jag och Tony representerade Gyda på SIFs årliga tävlingsseminarium. Programmet pågick från 16:00 på fredag eftermiddag till lunch på lördagen. Ca 50-60 deltagare kom dit från de olika lokalföreningarna runt om i Sverige. Väldigt intressant. Jag har skrivit tre artiklar till Gydas hemsida av de tre punkter på agendan som var mest konkreta och intressanta.
Ny gren på väg i Gaedingakeppni
Islandshästsverige delas in i distrikt?
Passgruppen - hjälper till med tidtagningsutrustningen

Utöver dessa var det också diskussioner om bland annat, sena strykningar, tid för SM, jordbruksverkets veterinärregler, utländska medborgare på SM mm. Får se om det blir ytterligare någon artikel av det hela.

Alltid lika inspirerande Haffi. Fick mig att bli otroligt sugen på att prova Gaedingakeppni smiley

Tappskokurs

StalldagbokPosted by Lotta 2015-10-02 07:26:22
Igår var det sista tillfället på tappskokursen med Mats A. Första tillfället var det teori och lektion 2 och 3 fick vi slå på och ta av skor på "döhovar". Helt fantastisk kurs som jag skulle rekommendera till alla som håller på med hästar. En stark femma! Vi fick lära oss en massa intressanta saker om hovar och beslag och även träna en massa praktiskt.
Kursen har innehållit:
* Ta av skor, både med bräckjärn och sömurdragare
* Rikta skor (vissa var bättre på det än andra...)
* Slå på skor
* Nita
* Olika höjd på sömningen (och varför man kan behöva använda det)
* Hur man nitar så det blir rätt och snyggt. (Teori är en sak och handlag en annan ;)
* Hovens funktion. Mats hade med sig en riktig hov som vi fick se i genomskärning
* Hur olika typer av skor och sömning påverkar hovens funktion
* Hur hoven ändras under en skoperiod på 6-8 veckor
* Olika verktyg, sömstorlekar mmNu är det bara att hoppas att man vågar när det blir skarpt läge smileyNext »