Häst & hund

Häst & hund

Träning på banan

StalldagbokPosted by Lotta 2014-05-18 12:07:05

I fredags flexade vi ut tidigare och åkte till banan med Tyr och Tritill. Det var kul för det var många där och tränade. Jag red med boots för andra gången enligt hemläxa från Maria. Började från marken och sedan skänkelvikning till tölt och sist tölt på ovalen. Tritill var jätteduktig fast jag hade lyckats vrida bettet i munnen på honom när vi jobbade från marken. Nya bettet är bra, men det händer lätt att ena bettringen vrider sig så det hakar upp sig på den sidan. Konstigt att Tritill gick så bra ändå och inte började krångla med munnen. Och konstigt att jag inget märkte förrän efter två varv i tölt på ovalen... Hädanefter ska jag alltid kolla det här innan jag sitter upp.

Tyr var också duktig. Han och Tony jobbade med formen i tölten också enligt hemläxan. Det är svårare när det är fler på banan och mer för Tyr att kolla på. Men bra träning.

Vi red efter varandra så att den andra kunde filma lite. Jag såg på filmen av mig och Tritill precis det Maria pratade om att tölten går lite i slowmotion med stora rörelsen. Jag ska försöka sätta lite raskare takt i honom. Men det är svårt att känna hur det ska gå till.
På banan i fredags