Häst & hund

Häst & hund

Lektion 1 och 2 VT-15

StalldagbokPosted by Lotta 2015-02-25 06:28:09
Äntligen har lektionerna dragit igång på Slätterne igen! Första lektionen var det rätt så isigt på banan så vi tog det väldigt lugnt och tränade övergångar med samlad skritt på kortsidorna och arbetstempo tölt på långsidorna. Med Tritill fick jag försöka att behålla formen från skritten i övergången till tölt. Väldigt svårt och gick inte speciellt bra. Vi tränade även halt och ryggning för små hjälper för mer uppmärksam häst och bättre halvhalter.

Andra lektionen (igår) jobbade vi med lösgjordhet. Red med hästarna ställda utåt. Först runt fyrkanten och sedan på volterna. Det gick verkligen superbra. Tritte ställde sig mjukt åt båda hållen och behöll avslappnad skritt. Tappar kanske framåtbjudningen något när man skrittar sådär mycket. Sedan tränade vi mycket långsamt tempo tölt och tränade på att rida med enhandsfattning. Detta är bra för att få koll på hur mycket man egentligen rider med händerna och hur mycket man kan kommunicera med hästen med andra hjälper. Vi tränade även halter och ryggning med enhandsfattning. Båda hästarna var superduktiga!

Medan vi var på träning får Adde vara inne i stallet och han är så himla duktig. Inga som helst problem med att vara ensam. Han har viloperiod efter en träningsperiod med Linda B.