Häst & hund

Häst & hund

Fånga morgondagen

StalldagbokPosted by Lotta 2015-03-03 16:34:02

Jag har haft influensa några dagar och haft gott om tid för reflektion. Något som har saknats sista tiden med hektiskt jobb plus två hästar, två hundar, coachning i linjär algebra och återkommande, patetiska, försök att komma iväg till gymmet.

Vad vill jag egentligen fylla livet med? Ska hästar få så här mycket plats eller borde något helt annat få komma in? Livet fyller sig själv om man inte själv tar kontrollen över vad som ska finnas där. Jag har enligt Nyhetsmorgon ”tusen olevda liv inom mig.” Jag saknar hästarna!

Vad är viktigast? Att fånga dagen eller morgondagen? Jag som har haft tid med många morgonprogram på sista tiden såg en intressant intervju på ämnet som fick mig att fundera. Allt detta grymt populära fångandet av dagen och levandet i nuet får inte hindra oss från att göra planer framåt. Tur det, annars blev jag väl liggande på soffan ätandes jelly beans resten av livet. Fånga morgondagen!

Idiotiska människor. Finns dom? Eller finns det bara missförstånd? Min slutsats är att det faktiskt finns vissa få juveler som är… kanske inte utom allt hopp, men ändå enligt mina mått mätt tillräckligt idiotiska för att jag ska välja att inte slösa någon tid på dem så länge jag kan undvika det. Det sägs att man har svårast för de som är mest lika en själv och de som är mest olika. Jag har en tro att det är de mest ointelligenta jag har svårast för. Frågan är då vilken kategori de tillhör.

Och kreativitet då!? Jag träffade ju för fasen den där snubben som var på tv4 i morse under FEM-programmet och lärde mig arbetsmetoden att använda sig av kreativt tänkande. Hur mycket har jag använt mig av det sedan dess? Svar överflödigt. Testade genast metoden under några minuter på ett jobbproblem och fick några intressanta uppslag. Får inte glömma det här igen. Nej då.

Det är några få av alla teman jag har funderat på. Förutom att jag haft tid att fundera över mina fel och brister. Och hur jobbigt det verkar vara att som programledare sitta helt spikrak i ryggen genom hela morgonprogrammen. Och att variera konversationen med trisskraparna. Fast det behövs väl egentligen inte. Är liksom en trygg, fast punkt i programmet: ”Vad ska du göra för pengarna?” ”Resa lite ja…”